Schedule

June 14, 2021, Monday

10:00 AM -10:30 AM (GMT + 05:30) IST

InaugurationBrief Introduction to QIQT-2021 (https://www.qiqt2021.org/): P. K. Panigrahi, ConvenerPhysics at IISER Kolkata: Ananda Dasgupta, Head, DPS

June 14, 2021, Monday


10:30 AM -12:00 PM (GMT + 05:30) IST

Prof. Sourav Pal, IISER Kolkata, India

(1 hour talk + 30 minutes discussion)

12:00 PM – 01:30 PM (GMT + 05:30) IST

Prof. Howard Wiseman, Griffith University, Australia

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


03: 00 PM – 04:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Fabrizio Piacentini, INRiM, Italy

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


05:00 PM – 07:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Tutorial: Bikash Behera, IISER Kolkata, India

Introduction to Quantum Computation

June 15, 2021, Tuesday


10:00 AM – 11:30 AM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Michael Hall, Australian National University, Australia

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


12: 00 PM – 01:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Emanuele Dalla Torre, Bar-Ilan University, Israel

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


03: 00 PM – 04:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Debabrata Goswami, IIT Kanpur, India

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


05:00 PM – 07:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Tutorial: Rahul Pratap Singh, IISER Kolkata, India

Quantum Teleportation Protocol

June 16, 2021, Wednesday


10:00 AM -11:30 AM (GMT + 05:30) IST

Prof. Valerio Scarani, National University of Singapore

(1-hour talk + 30 minutes discussion)


12:00 PM -01:00 PM (GMT + 05:30) IST

Prof. Chiranjib Mitra, IISER Kolkata, India


03: 00 PM – 04:00 PM – (GMT + 05:30) IST

Dr. Shreya Banerjee, IISER Kolkata, India


06:00 PM– 07:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Tutorial: Gargi Tyagi

June 17, 2021, Thursday


10:00 AM -11:30 AM (GMT + 05:30) IST

Dr. Ashoka S. Vudaygiri, University of Hyderabad

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


11:30 AM -01:00 AM (GMT + 05:30) IST

Prof. Ravindra Pratap Singh, PRL Ahmedabad, India

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


03: 30 PM – 04:00 PM – (GMT + 05:30) IST

Abhinash Kumar Roy, IISER Kolkata, India


04: 00 PM – 04:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Nitish Kumar Chandra, IISER Kolkata, India


04: 30 PM – 06:00 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Cyril Branciard, French National Centre for Scientific Research, France

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


06:00 PM– 07:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Tutorial: Sabhyata Gupta and Gargi Tyagi, India

June 18, 2021, Friday


10:00 AM – 11:30 AM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Archan S. Majumdar, SNBNCBS Kolkata, India

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


02:00 PM – 03:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Marcin Pawłowski, University of Gdańsk, Poland

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


4:00 PM – 05:00 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Achanta Venugopal, TIFR Mumbai, India


6:00 PM – 07:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Said Sakhi, American University of Sharjah, UAE

(1 hour talk + 30 minutes discussion)

June 21, 2021, Monday


10:00 AM – 11:30 AM - (GMT + 05:30) IST

Prof. M S Santhanam, IISER Pune, India

(1-hour talk + 30 minutes discussion)


12:00 PM – 01:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Dr. Bhaskar Kanseri, IIT Delhi, India


02:30 PM – 04:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Lev Vaidman, Tel Aviv University, Israel

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


04:00 PM – 05:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Marek Zukowski, University of Gdańsk, Poland

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


06:00 PM – 07:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Girish S Agarwal, Texas A&M University, USA

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


June 22, 2021, Tuesday


10:00 AM –11:30 AM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Masanao Ozawa, Chubu University, Japan

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


12:00 PM – 01:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Dr. Utpal Roy, IIT Patna, India


03: 00 PM – 04:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Lorenzo Maccone, University of Pavia, Italy

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


05:00 PM – 06:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Dr. Ashutosh Rai, Korea Advanced Institute of Science and Technology, Korea & Slovak Academy of Sciences, Bratislava

June 23, 2021, Wednesday


10:00 AM -11:00 AM - (GMT + 05:30) IST

Dr. Rangeet Bhattacharyya, IISER Kolkata, India


11:00 AM -12:00 AM - (GMT + 05:30) IST

Dr. Kasturi Saha, IIT Bombay, India


03: 00 PM – 04:30 PM – (GMT + 05:30) IST

Prof. Lakshmi Bala S, IIT Madras, India

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


04:30 PM– 06:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Talk & Tutorial: Dr. Sharmila B, IIT Madras, India

June 24, 2021, Thursday


09:00 AM – 10: 30 AM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Yueh-Nan Chen, National Cheng Kung University, Taiwan

(1 hour talk + 30 minutes discussion)


11:00 AM – 12:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Chethil Sudheesh, IIST Trivandrum


03:00 PM – 04:30 PM - (GMT + 05:30) IST

Prof. Luiz Davidovich, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Brazil

(1- hour talk + 30 minutes discussion)


07:00 – 08:00 PM - (GMT + 05:30) IST

Tutorial: Dr. Sharmila B, IIT Madras, India